Gärdesgård

Vi bygger klassiska gärdesgårdar på samma sätt som det gjorts i hundratals år. Virket huggs i skogarna runt Siljan, där kunskapen och kvalitén på virket är som bäst. Vi hugger mycket av virket själva, och tillsammans med duktiga samarbetspartners kan vi få fram allt material som behövs under en säsong. Vi binder alla gärdesgårdar med vidjor av gran. Med rätt vidja och den rätta tekniken blir dessa sammanfogningar urstarka. 

 

Kvalité och en varm känsla för det traditionella, ekologiska och hållbara byggandet har alltid stått i fokus, därför är det viktigt att även grindar, stolpar och beslag görs lika noggrant. Handsmide och grindar görs därför i egen regi.

Gärdesgården består av tre delar; Stör som sätts i marken och står lodrätt upp. På dessa knyter man granvidjor och på dessa läggs sedan ror. Rorna ligger då med en vinkel i förhållande till marken. Arvslindans Hantverk kvistar, spetsar och låter allt virke torka minst ett år innan uppsättning, på så sätt blir virket hårt. Delen som sätts i marken behandlas även extra för rötmotstånd. Gärdesgårdarna anpassas i höjd och täthet enligt tradition och kundens önskemål. Innan vi använder virket till din gärdesgård utförs kvalitetskontroller både på skogen, virket, och huggningen. Det är något vi ständigt jobbar med och är grunden till att vi ska kunna göra ett bra arbete. För att ta dig in i din nyhägnade tillvaro rekommenderar vi våra välgjorda och smäckra grindar med stiligt handsmide till. Våra gärdesgårdar anpassas alltid efter önskemål och förutsättningar.