Om Arvslindans Hantverk

Arvslindans Hantverk har mångårig erfarenhet av tillverkning av gärdesgårdar och timring. Vi har god materialkännedom och använder alltid material av högsta kvalité. 

Vi som driver Arsvlindans Hantverk är Emil Svantes och Carolina Mässing. Emil började med hantverket i egen regi år 2000. I företaget arbetar även Alexander och Gustav.  

Somrarna är en hektisk period då många vill få del av våra produkter och tjänster, därför rekommenderar vi er att vara ute i god tid om ni vill kunna sitta på tomten i sommar och njuta av er nya gärdesgård. För att veta att du som kund ska få det bästa slutresultatet så närvarar Emil på alla uppdrag som utförs. På så sätt har vi lyckats att få högkvalitativa arbeten och bra referenser. 

Det är inte bara runtom i Dalarna som Arvslindans Hantverk bygger gärdesgårdar, raftehegn och levererar sina hantverk och produkter. Kunderna finns från Skåne till Hälsingland. Men vem vet – det kan dyka upp en kund i Norrland också! Tidigare kunder är till exempel Peab, Västerås-Friluftsmuseum, kända och okända personer.

Gärdesgård

Gärdesgård, även gärdsgård (norrländska mål; ”d”-et är stumt) och bandfast tun (gotländska) är en typ av svensk traditionell hägnad som kan variera kraftigt i utseende och konstruktion mellan olika delar av landet. 

Gärdesgård är bildat av forn-svenska gærþe ’inhägnat område’. Bland dialektala benämningar finns bland annat ”fassbannhaga” i Hälsingland och ”gjashlhaga” i Jämtland. I Västerbotten kan man även höra ordet ”Skihaga”, som syftar på de granskidor som används som stänger.